Ce este o dieta alcalina?

Ce este o dieta alcalina?

O dieta alcalina este o dieta care echilibreaza pH-ul lichidelor din corp, inclusiv al sangelui si urinei. Nivelul pH-ului este influentat in mare parte de densitatea minerala a alimentelor consumate.

De ce organismul are nevoie de alimente alcaline?

Unul dintre lucrurile pe care oamenii nu le cunosc destul de bine este faptul ca organismul are nevoie de alimente alcaline.

Care sunt alimentele foarte alcaline?

Alimente foarte alcaline: lamai, pepene rosu Alimente alcaline: pepene galben, telina, smochine, curmale, lamai verzi, alge marine, mango, pepene galben, papaya, patrunjel, struguri fara samburi, creson, sparanghel, sucuri de fructe, sucuri de legume, fructe kiwi, fructul pasiunii, pere dulci, ananas, smochine.

Ce sunt dietele alcaline?

Dietele alcaline au dovedit ca previn formarea de placa pe vasele de sange, impiedica acumularea de calciu in urina, previn formarea pietrelor la rinichi, intaresc oasele, reduc pierderea de masa musculara sau crampele si multe altele. Iata ce vei afla citind acest articol: Ce este dieta alcalina? Ce inseamna, de fapt, nivelul pH-ului?

Care sunt beneficiile unei diete alcaline?

O dieta alcalina poate echilibra proportiile de minerale importante pentru consolidarea oaselor si mentinerea masei musculare slabe, respectiv calciu, magneziu si fosfat. Dietele alcaline imbunatatesc productia de hormoni de crestere si absorbtia de vitamina D, care protejeaza oasele si amelioreaza multe alte afectiuni cronice.

Ce alimente sunt puternic alcaline?

Cercetarile arata ca regimurile alimentare ce contin alimente puternic alcaline – cum ar fi legume proaspete, fructe si proteine vegetale neprocesate – ridica nivelul alcalin al pH-ului din urina, ajutand la mentinerea sanatatii celulare si la un echilibru de minerale esentiale in corp.